Vierasjoukkueen vastuu urheilutapahtuman yleisestä turvallisuudesta - Mäkelä, Cecilia (My University, 2025)
Urheilutapahtumissa vastuu tapahtuman järjestämisestä ja sen turvallisuuden ylläpidosta kuuluu kotijoukkueelle. Tästä huolimatta myös vierasjoukkueet voivat joutua korvausvastuuseen erilaisten turvallisuusmääräysten rikkomisesta. Tutkielma käsittelee vierasjoukkueen oikeudellista vastuuta urheilutapahtuman yleisestä turvallisuudesta, erityisesti jalkapallo-otteluiden kontekstissa. Tutkielman tavoitteena on tarkastella vierasjoukkueen vastuuta ja vastuun perusteita suhteessa kansalliseen lainsäädäntöön, kuten kokoontumislakiin, sekä urheilun itsesääntelyn kautta syventyviin vastuusääntöihin, kuten Palloliiton ja kansainvälisten lajiliittojen määräyksiin.
Keywords: urheiluoikeus, vierasjoukkue, turvallisuus, ankara vastuu