Suomen Diptera-faunaan 51 uutta lajia - Haarto Antti (Turun Eläin- ja Kasvitieteellinen Seura, Hyönteiskerho, 2025)
Lyhennelmä. Ilmoitetaan 51 Suomelle uutta kaksisiipislajia, joista kaksi, Platycheirus sigiktae Mutin, 1999 ja Spilogona costalis (Stein, 1907) ovat uusia myös Euroopalle. Lisäksi kuvataan aikaisemmin tuntemattomat naaraat lajeista Triphleba sunnmorkensis Disney & Jonassen, 2021 ja Conioscinella tornensis Nartshuk & Andersson, 2013.
51 new species to the Finnish Diptera fauna Abstract. In this paper 51 species of Diptera are reported as new to the Finnish fauna and two of these, Platycheirus sigiktae Mutin, 1999 and Spilogona costalis (Stein, 1907), are also new to Europe. In addition, previously unknown females of the species Triphleba sunnmorkensis Disney & Jonassen, 2021 and Conioscinella tornensis Nartshuk & Andersson, 2013 are described.