Aikaperusteinen toimintolaskenta asiakaskannattavuuden laskennassa : konstruktiivinen tutkimus Puumerkki Oy:ssä - Laurila, Janne (My University, 2020)
Tutkimuksen tavoitteena on kehittää puupohjaisten rakennusmateriaalien tukkuliiketoimintaa harjoittavalle Puumerkki Oy:lle aikaperusteiseen toimintolaskentaan perustuva kannattavuuslaskennan malli. Tutkielmassa pyritään selvittämään myös perinteisen toimintolaskennan ja aikaperusteisen toimintolaskennan eroja ja millaisia hyötyjä yritykset saavuttavat aikaperusteisen mallin käyttöönotosta. Aihepiirin aiemmat tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä eroja käsittelevään tutkimukseen. Käyttöönottoon ja mallin rakentamiseen liittyvät tutkimukset ovat käsitelleet enimmäkseen palveluliiketoiminnan yrityksiä. Aikaperusteisen toimintolaskennan merkittävin ero perinteiseen toimintolaskentaan verrattuna on se, että aikaperusteinen malli kohdistaa resurssikustannukset suoraan laskentakohteille toimintojen kuluttaman ajan mukaan. Malli perustuu aikayhtälöihin, joiden avulla kuvataan toimintojen sisällä esiintyviä vaihteluita. Tutkielma toteutetaan konstruktiivisena tutkimuksena ja empiirinen osuus muodostuu case-tutkimuksesta. Empiirisen osuuden aineisto kerätään talousosastolle suunnatuilla haastatteluilla ja liiketoiminnoissa tapahtuvan kenttätyön avulla. Case-tutkimuksessa kartoitetaan Puumerkin asiakaskannattavuuslaskennan nykytilanteen ongelmat ja tutkitaan kehittyneempään malliin siirtymisestä saatavia hyötyjä. Lopuksi luodaan kriittisille toiminnoille mallin mukaiset aikayhtälöt. Aikaperusteisen toimintolaskennan käyttöönotto tarkentaa kustannusinformaatiota, mikä auttaa yritysjohtoa tekemään tehokkaampia päätöksiä esimerkiksi hinnoittelun ja asiakassegmentoinnin suhteen. Empiirisen aineiston pohjalta luotu malli edesauttaa Puumerkkiä käyttöönotossa ja tunnistamaan kriittisten toimintojen resurssien kulutusta. Mallin rakentamisen yhteydessä ei havaittu tukkuliiketoimintaan liittyviä erityispiirteitä. Käyttöönottoon liittyvien tutkimusten vähäinen määrä viittaa siihen, että uuden mallin suosio on jäänyt alhaisemmaksi verrattuna perinteiseen malliin. Mainittujen potentiaalisten hyötyjen varmistamiseksi tarvitaan vielä lisätutkimusta.
Keywords: aikaperusteinen toimintolaskenta, asiakaskannattavuus, kustannuslaskenta