Datanhallinnan merkitys, tutkijoiden osaaminen ja kirjaston rooli kulttuurinmuutoksessa - Rantasaari Jukka (Suomen tieteellinen kirjastoseura, 2025)
Tutkijat pitävät hyvää datanhallintaa eli datan järjestelmällistä käsittelyä erittäin tärkeänä datan eheyden, tutkimustulosten luotettavuuden ja tutkimuksen toistettavuuden kannalta. Silti monet arjen tutkimuskäytännöt eivät palvele tätä tavoitetta. Kulttuurinmuutokseen tarvitaan koulutusta, palveluja ja kannustimia. Akateemisilla kirjastoilla tiedonhallinnan ja tiedonlähteiden hallinnan ammattilaisina on yksi avainrooleista muutoksen johtamisessa.