Hoidon jatkuvuus hyödyttäisi potilasta monin tavoin - Hannuksela, Noora; Strandell-Laine, Camilla; Kanerva, Satu-Terhi; Kuusisto, Anne (Finland, 2026)
Hyvä hoidon jatkuvuus lisää potilaiden kokemaa turvallisuuden tunnetta, vahvistaa luottamusta ammattilaiseen ja mahdollistaa yksilöllisemmän hoidon.
Tiedonkulun puutteet ja hoidon hallinnollinen hajanaisuus lisäävät riskejä ja vaikeuttavat hoidon saumatonta toteutumista.
Terveyspalvelujen epäoptimaalinen käyttö lisääntyy, jos hoidon jatkuvuus toteutuu huonosti ja potilas on epätietoinen jatkohoitosuunnitelmasta.
Jotta jatkuvuus kohentuisi, tarvitaan parempaa yhteistyötä ja tiedonsiirron kehittämistä hoitopaikkojen välillä.