Lyhyiden valopulssien tuottaminen vapaaelektronilaserilla - Dunder, Frans (My University, 2024)
Tutkielmassa perehdytään vapaaelektronilaserin tuottamaan valoon, sekä siihen miten tämä valo syntyy. Työssä käydään perusteellisesti läpi vapaaelektronilaserin osat ja miten ne toimivat. Tämän lisäksi työssä esitellään perimmäisiä ilmiöitä kuten SASE, joihin vapaaelektronilaserin toiminta perustuu. Työn alussa tutustutaan valopulssien fysiikkaan ja viimeiseksi siihen, miten vapaaelektronilaserin tuottamia valopulsseja hyödynnetään nykypäivänä fysiikan tutkimuksessa.
Keywords: vapaaelektronilaser, fel, valopulssi, attosekuntifysiikka