Iäkkäiden polyfarmasia ennen ja nyt - Nikula, Kimmo (My University, 2019)
Opinnäytetyössäni vertailen osana Turun Vanhustutkimuksta vuonna 1991 ja 2011 tutkittujen turkulaisten kotona asuvien 70-vuotiaiden käyttämien lääkitysten määriä ja terveydentilaa. Ainestona käytän mainittuina vuosina luotuja aineistoja tutkittavien lääkkeistä ja terveyden mittareista. Opinnäytetyöni alussa käsittelen monilääkityksen eli polyfarmasian etiologiaa, riskejä ja muita ongelmakohtia.
Keywords: Polyfarmasia, monilääkitys, geriatria