Näkökulmia kestävyyttä korostavan biologian opetukseen ja arviointiin - Uitto, Anna; Yli-Panula, Eija; Jeronen, Eila (Suomen ainedidaktinen tutkimusseura, 2025)
Biologian opetussuunnitelmissa painottuvat tiedonalalle ominaiset tiedolliset, taidolliset ja affektiiviset osaamistavoitteet. Lisäksi painotetaan laaja-alaisia oppimistavoitteita, joissa on samoja piirteitä kuin luonnontiedekasvatuksen tavoitteissa. Kuten luvussa 2 todettiin, tavoitteellinen opetus kestävyyskompe-tenssien vahvistamiseksi on koettu haasteelliseksi. Tässä luvussa tarkastellaan luonnontiedekasvatuksen visioiden huomioon ottamista biologian opetukses-sa ja opetussuunnitelmissa, affektiivisten tekijöiden merkitystä oppimisessa ja arvioinnin eettisiä näkökulmia.
Biologian opetus ja tiedekasvatus kestävän tulevaisuuden edistäjinä