Mielenterveyttä koronan aikaan - pandemiatieto voi vahvistaa nuorten mielenterveyspalvelujen kriisinkestävyyttä - Gyllenberg David; Sourander Andre (Kustannus Oy Duodecim, 2025)
Nuorten mielenterveyspalvelujen heikko kriisinkestävyys näkyi koronapandemian aikana. Palvelujärjestelmä oli resurssien niukkuuden ja kasvavan potilasmäärän takia kuormittunut jo ennen pandemiaa. Kun pandemia lisäsi nuorten palvelujen kysyntää ja resurssipulaa entisestään, järjestelmä ajautui vakavaan kriisiin. Voimme kuitenkin oppia pandemiasta ja varautua tuleviin mielenterveyskriiseihin paremmin.