Opiskelijabudjetin pukeutumistyylit : Tyyliä rajallisella budjetilla: opiskelijapukeutumisen kompromissit ja ratkaisut - Koskela, Emelinda; Asikainen, Fanny (My University, 2026)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia pukeutumistyylejä opiskelijat suosivat rajallisella budjetilla ja miten he tasapainottavat trendikkyyden, käytännöllisyyden ja kustannukset pukeutumisvalinnoissaan. Tutkimus on ajankohtainen, sillä opiskelijoiden taloudellinen tilanne vaikuttaa usein siihen, minkälaisia ratkaisuja he arjessaan tekevät. Aineisto kerättiin Webropol-kyselyllä ja haastatteluilla, joiden avulla saatiin esille opiskelijoiden kokemuksia ja näkemyksiä aiheesta. Vastaajia oli yhteensä 22 ja aineisto analysoitiin laadullisen sisällönanalyysin avulla, jossa vastaukset teemoitettiin. Tulokset osoittivat, että opiskelijat tekevät usein kompromisseja kustannusten, käytännöllisyyden ja trendikkyyden välillä. Samaan aikaan opiskelijat löytävät luovia tapoja ilmaista omaa tyyliään rajallisesta budjetista huolimatta.
Keywords: opiskelijabudjetti; DIY-projektit; edullinen pukeutuminen; muoti