Sivistysideaali vaatii uudelleentarkastelua - Järvinen Minna-Riikka; Kaivo-oja Jari (Tieteellisten seurain valtuuskkunta, 2025)
Maailmassa on monenlaista pahoinvointia ja epätasa-arvoa, eikä aikamme viheliäisiä ongelmia olla onnistuttu ratkaisemaan. Olisi aika synnyttää uusi sivistysideaali, mutta se edellyttää, että ymmärrämme, mitkä ovat uuden ajan reunaehdot. Kutsumme kaikki mukaan keskusteluun.