Sijoituspäätösten kasautuminen ja siihen yhteydessä olevat tekijät lastensuojelussa - Aho, Saara; Pruel, Margus; Kallio, Johanna; Palander, Jenni; Jaakola, Anne-Mari (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Eläketurvakeskus, Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta, Kelan tutkimus ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta., 2026)
Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten sijoituspolku voi muodostua epävakaaksi, minkä tiedetään lisäävän riskiä myöhemmin elämässä ilmeneviin haasteisiin. Artikkelissa tarkas tellaan sijoituspäätösten kasautumista lastensuojelussa koko lapsuuden ajalta sekä muita ilmiöön kytkeytyviä tekijöitä.