Tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia muotiteollisuuden vastuullisuushaasteiden ratkaisemiseen - Agarth, Minttu (My University, 2025)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan tekoälyn hyödyntämistä muotiteollisuuden vastuullisuushaasteiden ratkaisussa. Ensimmäisen tutkimuskysymyksen kohdalla tarkastellaan millaisia vastuullisuushaasteita muotiteollisuus kohtaa. Toisena tutkimuskysymyksenä tarkastellaan, miten tekoälyä hyödynnetään muotiteollisuuden tutkimushaasteiden ratkaisuun. Tutkielman alussa tarkastellaan muotiteollisuuden yleisiä vastuullisuushaasteita. Tämän jälkeen siirrytään tutkimaan erilaisia tekoälyyn pohjautuvia järjestelmiä, joita käytetään muotiteollisuudessa näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Johtopäätöksenä päädytään siihen, että tekoäly tarjoaa tehokkaita ja monipuolisia keinoja muotiteollisuuden vastuullisuusongelmien ratkaisemiseksi, mutta näiden keinojen hyödyntäminen edellyttää teollisuuden rakenteellista muutosta ja yritysten sitoutumista kestävämpiin toimintamalleihin.
Keywords: vastuullisuus, muotiteollisuus