Utilization of Test Automation in Software Business : Wallac Oy - Peltonen, Roosa (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
This thesis is done as an assignment for a company called Wallac Oy and its Diagnos-tics Software Services (DSS) department. Wallac Oy is a part of the PerkinElmer incor-poration. The company’s main business is to develop analytic instruments, genetic test-ing, software and diagnostic instruments which are aimed to improve the health and safety of the people and environment. The thesis deals with test automation and its utilization within the work routines of the department. The purpose of this thesis is to examine the possibility of intensifying the Diagnostics Software Services team’s use of time with test automation in order to target the time spent on testing more effectively. Test automation is seen as a producer of add-ed value along with manual testing with the intention of machine making fewer mis-takes than a human. More accurate testing also affects the amount of customer com-plaints and the costs affected by them. In addition to this, company’s product develop-ment process will support test automation also in the future as software will be devel-oped in accordance with supportive measures. The thesis describes the concepts of software testing and test automation as well as the current state of testing in the DSS team. In addition, after examining the alternatives of test automation technologies, it is considered which one would suit best for the needs of the team. Input from System & Quality Assurance- and Software Development teams have been utilized in the selection of the technology. When choosing test automation technology, the criteria set for it, regulatory requirements, required process changes and tools must be taken into account. The chosen technology is tested with the software de-veloped by Wallac Oy, LifeCycle 5, which is a risk assessment software for prenatal screening. Based on this testing it is then decided whether to take test automation tech-nology in use or not. However, in the course of the thesis, the chosen test automation tool is not implemented as a part of the team's work and the outcome of the research is only a recommendation for a possible technology. Also, the possible process changes are not explored within the thesis.

Testiautomaation hyödyntäminen ohjelmistoliiketoiminnassa - Wallac Oy Diplomityö tehdään toimeksiantona Turussa toimivan Wallac Oy:n Ohjelmistopalvelut-osastolle (Diagnostics Software Services). Wallac Oy kuuluu amerikkalaisen PerkinElmer-konsernin diagnostiikan yksikköön. Yrityksen päätoimialana on kehittää lääketieteen mittausmenetelmiä, diagnostisia instrumentteja ja ohjelmistoja, joiden avulla pyritään parantamaan ihmisten ja ympäristön terveyttä ja turvallisuutta. Työ käsittelee testiautomaatiota ja sen hyödyntämistä tuotekonfiguraatioiden testauksessa. Työn tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta tehostaa Ohjelmistopalvelut-tiimin ajankäyttöä testiautomaation avulla, jotta ohjelmistomuutosten testaamiseen käytetty aika voitaisiin kohdentaa tehokkaammin. Testiautomaatio nähdään lisäarvon tuottajana manuaalisen testauksen rinnalla, sillä kone pystyy todentamaan virheet, joita ihmissilmä ei välttämättä erota. Tarkempi testaus vaikuttaa myös positiivisesti asiakasvalituksiin ja niistä aiheutuvien kustannusten määrään. Lisäksi yrityksen tuotekehitysprosessi tukee testauksen automatisointia tulevaisuudessakin, sillä yrityksen ohjelmistot tullaan jatkossa kehittämään testiautomaatiota tukevin toimenpitein. Tutkielmassa käsitellään ohjelmistotestausta ja testiautomaatiota käsitteinä sekä kartoitetaan testauksen nykytilaa tiimissä. Lisäksi testiautomaatioteknologioiden tarjontaan perehdyttyä pohditaan mikä niistä soveltuisi parhaiten tiimin käyttöön. Valintaprosessissa on hyödynnetty sekä Ohjelmistopalvelut -osaston esimiesten että Laadunvarmistus- ja tuotekehitysosastojen osaamista. Testiautomaatioteknologiaa valittaessa tulee ottaa huomioon sille asetetut kriteerit, yrityksen toimintaperiaatteita tukevat viranomaisvaatimukset sekä tarvittavat työkalut ja prosessimuutokset teknologian käyttöönottamiseen. Tutkielman yhteydessä valittuja teknologioita testataan yrityksen kehittämällä ohjelmistolla LifeCycle 5, joka on raskaudenaikaiseen seulontaan perustuva riskinarviointiohjelmisto. Kerätyn tiedon perusteella ehdotetaan tiimille sopivaa työkalua. Tutkielman puitteissa valittua testiautomaatiotyökalua ei kuitenkaan työn aikana käyttöönoteta osaksi tiimin toimintaa, vaan tutkimuksen lopputulema on ainoastaan ehdotus mahdollisesti sopivasta teknologiasta. Myöskään käyttöönottamiseen vaadittavia prosessimuutoksia ei työn puitteissa käsitellä.