YKTS Yrittäjyyskasvatuspäivät 2023: Kriittisiä ja reflektiivisiä näkökulmia yrittäjyyskasvatukseen. Abstraktikirja - (:unkn) unknown (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2023)
YKTS Yrittäjyyskasvatuspäivät toivottaa yrittäjyyskasvatuksen tutkijat, opettajat ja toimijat lämpimästi tervetulleeksi kaksipäiväiseen tapahtumaan Turun yliopiston kauppakorkeakoululle 27.-28.9.2023. Konferenssin tämän vuoden teema on ”Kriittisiä ja reflektiivisiä näkökulmia yrittäjyyskasvatukseen”. Tavoitteena on haastaa yrittäjyyskasvatuksen vakiintuneita näkemyksiä ja nostaa keskusteluun vähemmälle huomiolle jääneitä kysymyksiä yrittäjyyskasvatuksen päämääristä ja toteuttamisen tavoista ja siten edistää yrittäjyyskasvatuksen tutkimusta ja käytäntöä. Konferenssin pääpuhujina ovat professori Andrew Corbett Babson Collegesta (Boston, US) sekä apulaisprofessori Päivi Siivonen Turun yliopistosta. Professori Corbettin puheenvuoro ”A Critical Reflection on Emotion and the Teaching of an Entrepreneurial Mindset” keskittyy tunteisiin osana yrittäjyyskasvatusta. Apulaisprofessori Siivosen puheenvuoro ”Yrittäjämäisiä ja työllistettäviä korkeakoulutettuja kasvattamassa: menestyjiä vai uupuneita suorittajia?” puolestaan tuo esille yrittäjämäisen toiminnan ihannointiin liittyvät monenlaiset puolet. Lisäksi luvassa on kaksi mielenkiintoista TalkShowta, työpajoja sekä tieteellisten tutkimusten että käytännön kehittämistöiden esittelyitä. Konferenssin osana järjestetään myös HankeHUB, joka on suunnattu erilaisten yrittäjyyskasvatukseen tai oppilaitosten ja työelämän välisen yhteistyön kehittämiseen liittyvien hankkeiden toteuttajille. Tämä abstraktikirja kokoaa yhteen konferenssissa kuultavien 34 esityksen abstraktit konferenssin teemojen mukaisesti. Kunkin teeman alla esitellään tieteelliset tutkimukset, käytännölliset kehittämistyöt ja työpajat. Turun yliopiston kauppakorkeakoulu järjestää tämän vuoden konferenssin yhteistyössä Åbo Akademin, Turku AMK:n, Varsinais-Suomen Yrittäjien, valtakunnallisen YES ry:n ja YKTS Yrittäjyyskasvatuksen Tutkimusseuran kanssa.

National Entrepreneurship Education Conference 2023 : Critical and reflective perspectives on entrepreneurship education . Book of abstracts YKTS National Entrepreneurship Education Conference warmly welcomes researchers, educators and actors of entrepreneurship education to a two-day conference at the University of Turku, School of Economics on September 27-28, 2023. The theme of this year's conference is "Critical and reflective perspectives on entrepreneurship education". The aim is to challenge the established views of entrepreneurship education and to discuss questions that have received previously less attention to promote the research and practice of entrepreneurship education. The keynote speakers of the conference are Professor Andrew Corbett from Babson College (Boston, US) and Associate Professor Päivi Siivonen from the University of Turku. Professor Corbett's keynote "A Critical Reflection on Emotion and the Teaching of an Entrepreneurial Mindset" focuses on emotions as part of entrepreneurship education. Associate Professor Siivonen's keynote "Educating entrepreneurial and employable university graduates: successful or exhausted individuals?" on the other hand, brings out many aspects related to the glorification of entrepreneurial activity. In addition, there will be two interesting TalkShows, workshops and presentations of scientific research and practical development work. ProjectHUB is also organized as part of the conference, which is aimed at the implementers of various projects related to entrepreneurship education and the development of cooperation between educational institutions and working life. This book of abstracts brings together the abstracts of the 34 presentations heard at the conference in the order of the conference's sub-themes. Scientific research, practical development work and workshops are presented under each sub-theme. The University of Turku, School of Economics organizes this year's conference in cooperation with Åbo Akademi, Turku AMK, Varsinais-Suomen Yrittäjät, the National YES network and the Scientific Association for Entrepreneurship Education.
National Entrepreneurship Education Conference 2023: Critical and reflective perspectives on entrepreneurship education. Book of abstracts