Lasten ja nuorten komplianssi oikomishoidossa - Launo, Rosi (My University, 2022)
Suomessa lasten ja nuorten oikomishoitoon käytetään yhteisiä varoja. Potilaan komplianssi eli hoitomyöntyvyys vaikuttaa keskeisesti hoidon lopputulokseen. Oikomishoidon onnistumisen lähtökohtana on potilaan hyvä komplianssi. Lapsipotilaan kognitiivinen kehitys pitää tuntea, jotta häntä pystyy hoitamaan mahdollisimman hyvin. Näin oikomishoidosta muodostuu myös hyvä kokemus potilaalle. Oikomishoitojaksosta saadaan tehokas ja hoidossa päästään parempaan lopputulokseen, kun tunnetaan komplianssiin vaikuttavia tekijöitä. Tämän kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on tarjota tietoa niistä tekijöistä, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten komplianssiin oikomishoidossa. Lisäksi käsitellään lapsen ja nuoren kognitiivista kehitystä, jotta voidaan hoitaa potilasta parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjallisuuskatsauksessa syvennytään myös komplianssiin vaikuttaviin tekijöihin, joihin oikoja voi tietoisesti vaikuttaa.