Neuvottelutaidot osana oikeustieteen opetusta Yhdysvalloissa – laadullinen tutkimus kotimaisen opetuksen kehittämisen tueksi - Pokkinen, Lottaliina (Alma Media, 2026)
Artikkelissa analysoidaan laadullisin menetelmin oikeustieteen yliopisto-opiskelijoille Yhdysvalloissa tarjottavaa neuvottelutaidon opetusta koskevaa tutkimusmateriaalia. Tavoitteena on tuottaa tutkittuun tietoon perustuvaa materiaalia kotimaisen neuvottelutaidon opetuksen ja juristiprofession kehittämisen tueksi. Tämä on tarpeen, koska tutkimusten mukaan Suomessa yliopistoista valmistuneet oikeustieteen maisterit kokevat neuvottelutaidot työelämärelevanssiltaan merkittävästi tärkeämmiksi kuin mihin yliopisto-opinnot antavat valmiuksia. Tutkimuksen keskeiset tulokset liittyvät sekä opetuksen sisältöön että opetuksen tapaan. Tutkimuskatsauksen tuloksia voidaan merkittävästi hyödyntää kotimaisen oikeustieteen yliopisto-opiskelijoille suunnatun neuvottelutaidon opetuksen ja tätä kautta koko juristiprofession kehittämisen tukena.