Ketterän kehityksen menetelmien erot ja soveltuvuus erilaajuisiin projekteihin - Korsimo, Juuso (My University, 2024)
Ketterä kehitys on tärkeässä roolissa nykypäivän ohjelmistotuotannossa sekä muissa kehitystyötä hyödyntävissä projekteissa. Ketterän kehityksen periaatteesta on luotu kehitysmenetelmiä, jotka laativat niiden käyttäjille yleisohjeet toimintatavoista ja ohjaavat projektin etenemistä omalla tavallaan. Tutkielman tutkimuskohteina ovat kaksi ketterän kehityksen menetelmää: Scrum ja Kanban. Tämän kandidaatintutkielman aiheena on tutkia edellä mainittuja ketterän kehityksen menetelmiä, löytää ja vertailla niiden vahvuuksia ja heikkouksia, tutkia miten ne toimivat erikokoisissa projekteissa ja muodostaa johtopäätöksistä optimaalinen toimintaympäristö molemmille menetelmille. Tutkimus on suoritettu kirjallisuuskatsauksena. Tuloksien mukaan molemmat menetelmät ovat päteviä kehitysmenetelmiä ohjelmistotuotannon käyttöön. Menetelmien väliset erot perustuvat työnkulun järjestelyyn, järjestettävien kokousten lukumäärään ja kehitystiimien rakenteisiin. Tutkimuksen mukaan Kanban toimii paremmin pienissä, nopean aikataulun projekteissa, kun työryhmässä tapahtuu useita muutoksia tai ryhmä ei pysy vakiona pitkän aikaa. Scrum toimii paremmin 5-10 henkilön tiimeistä koostuvista keskikokoisista projekteista, joissa vaaditaan tiimin laajaa, jopa poikkitieteellistä, osaamista. Tulosten mukaan haasteena molemmille menetelmille on kehittäjien aikaisemman kokemuksen puute ja tietämättömyys ketterien menetelmien käytöstä. Tulosten perusteella menetelmien kouluttamisessa olisi parannettavaa paremman työvalmiuden saavuttamiseksi, mikä tekee tämän tutkimuksen aiheesta tärkeän.
Keywords: Ketterä kehitys, Scrum, Kanban, Ohjelmistotuotanto, Ohjelmistokehitys