Liikunnanopettajakoulutuksen historiaa ja perinteitä - Lahti Jukka (Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry, 2025)
Liikunnanopettajakoulutus näki päivänvalon Jyväskylässä tasan kuusikymmentä vuotta sitten. Koulutuksen historiaa on käsitelty lukuisissa artikkeleissa ja kirjoissa, muun muassa tämänkin lehden palstoilla. Tässä artikkelissa valaisen liikunnanopettajakoulutuksen historiaa lyhyesti. Sen jälkeen jatkan historiakatsausta vähemmän esillä olleilla teemoilla; käsittelen liikunnanopettajakoulutuksen ja liikuntatieteellisen tiedekunnan perinteitä ja rituaaleja.