Johdanto: Musiikki, luonto ja ekomusikologia - Torvinen Juha; Välimäki Susanna (Turun yliopisto, 2022)
Kirjoitus käsittelee musiikin ja luonnon suhteen tutkimusta ympäristökriisin aikakaudella. Samalla se esittelee ekomusikologian alaa ja tutkimustyyppejä.
Musiikki ja luonto: Soiva kulttuuri ympäristökriisin aikakaudella