Loikkaa tulevaisuuteen!: menetelmäopas Tulevaisuusloikka – Toiselta asteelta tulevaisuuteen -hanke. - Paaso, Laura; Alaräisänen, Heli; Arffman, Mira; Ollila, Johanna; Uttula, Johanna (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2026)
Menetelmäoppaan tavoitteena on tukea nuorten tulevaisuusajattelun ja -taitojen vahvistumista, moninaisten ura- ja työelämäpolkujen hahmottamista sekä osaamisten ja vahvuuksien tunnistamista osana urasuunnittelua ja -ohjausta. Opas on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka teet ohjaustyötä toisella asteella ja muissa nuorten ohjauspalveluissa, mutta se soveltuu ohjauksen tueksi myös muissa ympäristöissä. Menetelmäopas sisältää 20 tehtävää, jotka on teemoiteltu kolmeen ryhmään: 1) Opiskelijoiden tulevaisuusajattelun vahvistaminen, 2) Moninaisten ura- ja työelämäpolkujen hahmottaminen sekä 3) Osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen. Tehtäväohjeet ovat esimerkkejä, joita voit hyödyntää sellaisenaan tai soveltaa niitä omille ohjattavillesi sopivaksi.