Kuvaaja-oppimateriaali - Palenius, Matias (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tämä Pro Gradu -tutkielma on osa Turun Yliopiston oppimateriaaliprojektia. Tarkoituksena on julkaista lukion matematiikan yhteiselle kurssille sähköinen oppikirja. Oppikirjan perustana on vuonna 2015 julkaistu Lukion opetussuunnitelman perusteet. Tämä tutkielma on ensimmäinen osa oppikirjan Funktiot-kappaletta ja sisältää johdatuksen funktioihin kuvaajien kautta. Tässä osassa ei vielä esitellä varsinaisesti funktioita vaan keskitytään ymmärtämään koordinaatistoa ja siinä esitettyjä käyriä. Varsinaisen oppimateriaalin lisäksi tämä tutkielma sisältää materiaaliin liittyvän opettajan oppaan sekä teoriaosan, jossa pohditaan kuvaajien ja niihin liittyvien asioiden opettamista ja perustellaan, miksi oppimateriaali on sellainen kuin se on. Lisäksi teoriaosa sisältää sähköistyvien ylioppilaskirjoitusten innottamana katsauksen sähköisiin apuvälineisiin ja erityisesti Geogebraan, jota myös ohjeistetaan käyttämään osana oppimateriaalia.