Loppusummerin jälkeen: Lopettaneiden ammattijääkiekkoilijoiden elämäntyytyväisyys ja valmistautuminen uran jälkeiseen elämään Suomessa - Roslund, Pasi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mitkä urheilu-uraan liittyvät tekijät vaikuttavat entisten ammattijääkiekkoilijoiden uran jälkeiseen elämäntyytyväisyyteen ja siihen, ovatko he valmistautuneet uran päättymiseen vai eivät. Tutkimuksessa analysoitavia tekijöitä olivat urheilijaidentiteetti ja minäkuva, valmistautuminen uran päättymiseen, tyytyväisyys urheilu-uran aikaisiin saavutuksiin, lopettamispäätöksen vapaaehtoisuus ja institutionaalinen tuki. Lisäksi entisiltä pelaajilta kerättiin kehitysehdotuksia, kuinka nykyisten pelaajien valmistautumista uran päättymiseen voisi kehittää. Tutkimuksen aineisto koostui 159:sta entisestä suomalaisesta ammattijääkiekkoilijasta, jotka vastasivat sähköisesti kyselytutkimukseen. Elämäntyytyväisyyteen ja uran päättymiseen valmistautumiseen vaikuttavia tekijöitä analysoitiin lineaarisella regressiomallilla, jonka mukaan elämäntyytyväisyyteen vaikuttivat oma tyytyväisyys urheilu-uran aikaisiin saavutuksiin, valmistautuminen uran päättymiseen ja koulutustaso vastaamishetkellä. Siihen, miten hyvin lopettanut pelaaja oli valmistautunut uran päättymiseen, vaikutti lopettamispäätöksen vapaaehtoisuus, institutionaalinen tuki ja koulutustaso ennen uran päättymistä. Vastaajien keskeisimmät kehitysehdotukset liittyivät kouluttautumiseen, taloudelliseen ohjaukseen, verkostoitumiseen, henkiseen valmistautumiseen ja omaan aktiivisuuteen. Vastausten perusteella annetaan käytännön sovelluksia, joiden avulla lopettamisen negatiivisilta seurauksilta voidaan tulevaisuudessa välttyä.