Yleistetty Stokesin lause differentioituville monistoille - Virolainen, Vesa-Matti (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tässä tutkielmassa esitetään ja todistetaan klassisen Stokesin lauseen yleistys differentioituville monistoille sekä esitellään tähän tarvittavat tensorialgebran ja differentiaaligeometrian perusteet. Päätulos on yleistys analyysin peruslauseesta sekä klassisista vektorianalyysin Greenin, Gaussin ja Stokesin lauseista. Yleistetyn Stokesin lauseen mukaan differentiaalisen (k - 1)-muodon integraali differentioituvan k-moniston reunan yli on sama kuin kyseisen muodon differentiaalin integraali koko moniston yli. Yleistetyllä Stokesin lauseella on paljon sovelluksia fysiikassa ja lisäksi se liittyy läheisesti eräisiin algebrallisen topologian tuloksiin.