Yleinen elämänlaatu ja painoindeksi työikäisessä väestössä - Sassi, Martti (My University, 2025)
Tutkimuksen tarkoitus selvittää yleisen elämänlaadun ja lihavuuden välistä yhteyttä työikäisessä suomalaisväestössä. Aineisto perustui 2014 836 Porin kaupungin työntekijään. Tutkimuksen perusteella painoindeksin (BMI:n) suhde EUROHIS-8_mittarilla arvioituun elämänlaatuun oli käänteinen. Lisäksi korkeamalla painoluokalla oli yhteys terveysliikuntasuositukseen täyttymättömyyteen, kivun esiintyvyyteen sekä korkeampaan sokerihemoglobiini-, kokonaiskolesteroli- ja verenpainetasoon.