Ruokaa, hyvinvointia ja riippumattomuutta kaupunkeihin - Helka Kalliomäki; Kari Jokinen (Tieteellisten seurain valtuuskunta, 2022)
Maailma – mukaan lukien Suomi – kaupungistuu, mikä tarkoittaa myös kuluttajien keskittymistä yhä pienemmälle pinta-alalle. Tästä seuraa usein mittakaavaetuja, joiden nähdään synnyttävän liiketoimintapotentiaalia eri alojen toimijoille. Tarkastelemme artikkelissa kaupungistumiseen liittyviä mahdollisuuksia puutarha-alan liiketoiminnalle. Teknologinen kehitys mahdollistaa kaupunkiympäristöjen hyödyntämisen uusin tavoin ruoantuotannossa. Tiivistämme Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiön rahoittaman monivuotisen ”Voimakas – elinvoimaa puutarha-alan uudistumiseen ja kasvuun” -tutkimushankkeen havaintoja kaupungistuvaan toimintaympäristöön liittyen.