Deksmedetomidiinin edut perinteisiin rauhoittaviin aineisiin nähden - Kylänpää, Mirjam (My University, 2021)
Työssä vertaillaan deksmedetomidiinin etuja muihin yleisesti käytössä oleviin anestesia-aineisiin. Lisäksi esitellään tutkimus, jossa selvitettiin intranasaalisesti annostellun deksmedetomidiinin vaikutuksesta tiopentaalin kulutukseen lapsipotilailla.