Lääkärin toimintamahdollisuudet lentokoneessa lääketieteellisen hätätilanteen sattuessa - Krook, Rikhard (My University, 2024)
Tämän syventävien opintojen kirjallisen työn aiheena ovat lääkärin toimintamahdollisuudet lentokoneessa lääketieteellisen hätätilanteen sattuessa. Työssä esitetään lentokoneessa löytyvää lääketieteellistä välineistöä sekä muita saatavilla olevia tukitoimia. Lopuksi vielä esitellään aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä ja pohditaan vastuukysymyksiä. Työ on toteutettu kuvailevana kirjallisuuskatsauksena. Katsaukseen valikoitui 62 julkaisua ympäri maailmaa.
Keywords: hätätilanne, lentokone, ensiapu, ilmailulääketiede