Pitkittynyt kipu ei ole kenenkään tavoite - Mustonen Reetta; Rosio Riitta; Salanterä Sanna (Finland, 2025)
Potilaan pitkäkestoinen kipu on monimuotoinen ja vaikeasti hoidettava sairaus. Terveydenhuollon vastuulla on tarjota riittävät ja oikein kohdistetut palveluprosessit sekä monialainen kivun hoidon osaaminen. Sote-uudistus mahdollistaa myös kivun hoitoprosessin uudelleentarkastelun.