Itäisen Pitkäkadun katu-uudistus Turussa : Suunnitelma ja toimijoiden näkemyksiä siihen - Väisänen, Sami (My University, 2024)
Tutkimuksessa on selvitetty, millaisia ajatuksia Itäisen Pitkäkadun toimijoilla on ollut tulevasta katu- uudistuksesta liikenteen ja lähiympäristön uutoksen näkökulmista, miten vastaukset ja kadun uudistussuunnitelmaluonnokset suhteutuvat tulevaisuuden tunnistettuihin haasteisiin sekä millaisia muutoksia uudistus mahdollistaa. Tutkimusalueena toimii itä-/koillis-länsi/lounaissuuntainen Itäinen Pitkäkatu Turun keskustan eteläosassa. Turun kaupunginvaltuuston (2023) päätöksen mukaisesti Itäinen Pitkäkatu tullaan uudistuksessa muuttamaan kävely-, pyöräily- ja oleskeluolosuhteiltaan laadukkaammaksi, poispäin autovaltaisesta kadusta. Katu on alueensa kokoojakatu, joka uudistetaan saneerauksen yhteydessä. Uudistaminen tehdään valitun uudistussuunnitelmaluonnoksen mukaisesti, työt aloitetaan todennäköisesti aikaisintaan vuoden 2026 alussa. Aineisto on kerätty haastattelemalla kuuttatoista kadun toimijaa puolistrukturoidulla haastattelulomakkeella keväällä 2023 (liite 1), kadun kävelykartoituksella sekä valokuvauskierroksella (liitteet 2–11). Aineisto on analysoitu laadullisesti sisällönanalyysillä ja määrällisesti taulukoita tulkitsemalla. Turun kaupungin suunnitelmaluonnosten mukaan kadulle on tulossa 62 uutta katupuuta ja viheristutuksia. Ne vehreyttävät ja varjostavat katua ja osaltaan pidättävät hulevesiä, mikä on tarpeen tulevaisuuden kasvavien sademäärien ja nousevien lämpötilojen osalta. Henkilöautojen pysäköintipaikkojen määrä vähenee ja moottoriliikenne rauhoittuu. Kävelylle ja oleskelulle tulee enemmän tilaa ja katu liitetään osaksi Turun seudun pyöräilyverkostoa molemminpuolisilla pyöräteillä. Kävelykartoituksen perusteella kadulle auratut lumikasat ovat vieneet yli 20 henkilöautojen pysäköintipaikkaa. Viherrakenteiden ja puiden määrä on vähäinen, ajorata on leveä eikä lastauspaikkoja ole riittävästi. Kävelytiet ovat pääosin hyväkuntoiset ja leveät. Polkupyörien pyörätiet ja pyöräilykaistat rajoittuvat lähinnä Uudenmaantien ja Lemminkäisenkadun risteysten väliin. Tulosten mukaan toimijoiden toiveena muun muassa on, että eri kulkumuotojen pysäköintipaikkojen määrää lisättäisiin kadulla, joukkoliikenteen pysäkkien sijainti ja määrä säilyisivät ja että viheristutuksia ei tulisi lisätä henkilöautopaikkojen kustannuksella. Toimipaikkojen saavutettavuus on tällä hetkellä useimmilla liikennemuodoilla hyvä tai kohtuullinen. Kadun luonne tulee muuttumaan nykyisestä autovaltaisesta kokoojakadusta useampia liikkumis-muotoja palvelevaksi, leikkiä ja oleskelua mahdollistavaksi kaduksi. Tulevaisuudessa osallisuuden tutkimista, keinojen arviointia ja kehittämistä on hyvä jatkaa, jotta yhteistä kaupunkitilaa voidaan uudistaa aiempaa käyttäjäystävällisemmäksi ja tarveperusteisemmaksi. Uudistuvien katujen toimijoita ja asukkaita voi haastatella myös uudistuksen aikana ja kadun infrastruktuurin uusimisen jälkeen.

The study examines what kind of thoughts the operators of Itäinen Pitkäkatu have had on theupcoming street renewal from the perspectives of traffic and changes in the surrounding environment, how the responses and the draft street renewal plan relate to the identified challenges of the future, and what kind of changes the reform will enable. The research area is East/Northeast-West/Southwest Itäinen Pitkäkatu in the southern part of Turku city centre. In accordance with the decision of the Turku City Council, Itäinen Pitkäkatu will be transformed into a higher quality of walking, cycling and living conditions, away from the car-dominated street (Turun kaupunginvaltuusto 2023). The street is a collector street in its area, which will be renewed in connection with the renovation. The renewal will be carried out in accordance with the selected draft reform plan, work is likely to start at the beginning of 2026 at the earliest. The data has been collected by interviewing sixteen street actors using a semi-structured interview form in spring 2023 (Appendix 1), a street pedestrian survey and a photography tour (Appendices 2–11). The data has been analysed qualitatively by content analysis and quantitatively by interpreting tables. According to the draft plans of the City of Turku, 62 new street trees and green plantings will be installed on the street. They greenen and shade the street and contribute to stormwater retention, which is necessary for future increasing rainfall and rising temperatures. The number of parking spaces for cars will decrease and motor traffic will calm down. There will be more space for walking and lounging, and the street will be connected to the Turku region cycling network with both cycle paths. Based on the pedestrian survey, the piles of snow ploughed into the street have taken up more than 20 parking spaces for passenger cars. The number of green structures and trees is minimal, the roadway is wide and there are not enough loading places. The walkways are mainly in good condition and wide. Bicycle paths and bike lanes are mainly limited between the intersections of Uusimaantie and Lemminkäisenkatu. According to the results, the operators hope, among other things, that the number of parking spaces for different modes of transport would be increased on the street, that the location and number of public transport stops would be maintained, and that green plantings should not be increased at the expense of passenger car spaces. The accessibility of locations is currently good or reasonable for most modes of transport. The character of the street will change from the current car-dominated collector street to a street that serves several modes of transport and enables play and lounging. In the future, it is good to continue researching participation, evaluating and developing means in order to renew the shared urban space to make it more user-friendly and needs-based. Operators and residents of the renewing streets can also be interviewed during and after the renewal of the street infrastructure.
Keywords: Toimijoiden haastattelut, kävelykartoitus, kaupunkiliikenne, viherrakenteet, uudet viherympäristöön pohjaavat ratkaisut (NBS), interviews with operators, walking mapping, urban transport, green structures, nature based solutions (NBS)