Suomi tarvitsee ”ydinjätemuistin” - Paju, Petri (Finland, 2025)
Aliokirjoitus TS 20.12.2024 (luettavissa vapaasti verkossa), otteita:
Suomessa on oikea aika havahtua siihen, että Posiva ja Suomi ovat  toistaiseksi lykänneet ydinjätemuistin kehittämisen kaukaisuuteen. On  lähdetty siitä, että tiedon arkistointi riittää. Taideteoksissa, kuten Into Eternity -elokuvassa on kritisoitu kotimaista tuudittautumista Onkalon unohtamiseen.
Ulkomaisen tutkimuksen mukaan unohtaminen on epäluotettava lähtökohta ja  epävarma tavoite. Paras ratkaisu on informoida tulevaisuuden  sukupolvia, jotka joutuvat tekemään omat johtopäätöksensä ydinjätteestä.