Vajaaravitsemusriskin tunnistamisella ikäihmiselle toimintakykyä ja terveyttä - Schwab, Ursula; Helminen, Heli; Kemppainen, Tarja; Konttinen, Lars; Nuotio, Maria; Orell, Helena; Siljamäki-Ojansuu, Ulla; Strandberg, Timo (Kasvun ja vanhenemisen tutkijat, 2025)
Lähivuosikymmenien aikana Suomen väestöstä yhä suurempi osa tulee olemaan yli 65-vuotiaita (Tilastokeskus 2021). Useimmilla toimintakyvyn heikkeneminen alkaa vasta 75 vuoden iän jälkeen, joten toimintakyvyn laskua ehkäisevät toimenpiteet olisikin hyvä suunnata alle 75-vuotiaille.