Amerikkalaisia Pariisissa, pariisilaisia Suomessa - Saarenmaa, Laura; Hynnä-Granberg, Kaisu (Finland, 2026)
Yhdysvaltojen muuttuessa henkisesti vieraaksi eurooppalaisten katseet kääntyvät Ranskaan. Suomessa Ranskaa on pidetty eleganttina ja kaoottisena, irrationaalisena ja vieraana kulttuurivaltakuntana. Lähikuvan Ranska-teemanumero esittelee ranskalaiseen elokuvaan ja elokuvateoriaan perehtynyttä, ranskalaisia alkuperäislähteitä lukevaa ja kulttuurista ja historiallista kontekstia ymmärtävää elokuvatutkimusta. Numeron artikkelit käsittelevät suomalaisen ja ranskalaisen elokuvakulttuurin historiallisia kytköksiä, ranskalaista elokuvateoriaa ja ranskalaisen nykyelokuvan lajihistoriallisia taustoja.