Taloustieteilijät monitieteisessä tutkimusyhteisössä: Kokemuksia INVEST-lippulaivasta - Salokangas, Henri (Taloustieteellinen Yhdistys, 2026)
INVEST (Inequalities, Interventions, and New Welfare State) on Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteinen tutkimuskeskus ja lippulaivahanke, jota Suomen Akatemia on rahoittanut vuodesta 2019 alkaen. Lippulaivan tavoitteena on löytää hyvinvointia ja osaamista rajoittavia tekijöitä eri elämänvaiheissa, tunnistamalla niihin liittyvät aukot tuissa ja palveluissa ja kehittämällä ja arvioimalla tieteelliseen näyttöön perustuvia interventioita aukkojen paikkaamiseksi. Vaikka taloustiede ei ole osa näitä ydintieteenaloja, sen asema INVESTissä on vahvistunut vuosien varrella erityisesti terveysaiheisissa monitieteisen yhteistyön puitteissa ainutlaatuisen rekisteriaineiston siivittämänä.