Organizatorial Agile and Lean in a Survey - Mattila, Reijo (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2016)
Nykyisessä tuotekehityksessä Agile ja Lean ovat käsitteitä, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Kyseisillä kehitysmenetelmillä on jo pidempi tausta tietotekniikan alalla, mutta suuremmassa mittakaavassa niiden käytössä on vielä haasteita. Isommalle mittakaavalle on olemassa muutamia erilaisia viitekehyksiä, jotka yrittävät skaalata Agilea ja Leania yksittäisien tiimien tekemisestä organisaatiotasolle. Tässä työssä keskitytään ensin taustoittamaan Agilen ja Leanin perustaa, jotta tiedettäisiin mistä perustasolla on kyse. Tämän jälkeen käydään yhden luvun verran läpi Leania ohjelmistokehittämistä, jotta nähdään myös mitä se on kyseisellä alalla. Ennen kyselyosuutta työ avaa luvun verran muutamaa tunnettua olemassa olevaa isompaa ohjelmistokehittämisen viitekehystä. Kyselyosuus koostuu kahdesta luvusta, joista ensimmäisestä tutkitaan muutama aikaisempaa kyselyä ja toisessa käydään läpi itse työn empiirinen osuus. Lopussa pohditaan työn tarkoitusta ja tuloksia yhden luvun verran. Työn tarkoituksena on kyselytutkimuksen avulla tutkia, löytyykö suomalaisista yrityksistä valmiuksia toteuttaa Agilea ja Leania isommassa mittakaavassa. Kyselytutkimusta varten työssä käydään lävitse muutamia aikaisempia kyselyitä ja vertaillaan niitä myös tämän työn löydöksiin. Tutkielman tuloksien valossa voidaan todeta, että suomalaiset yritykset ovat ottaneet Agilen ja Leanin omakseen. Isompien yritysten henkilöiden vastauksista voitiin kuitenkin todeta, että kehitettävää on jatkossakin eikä implementaatio ole täysin valmis. Positiivista kuitenkin oli, että selkeä enemmistö näki Agilesta ja Leanista olevan hyötyä heille tulevaisuudessa. Näin ollen jatkotutkimuskohteena voitaisiin hyvinkin pitää suuren mittakaavan viitekehysten käyttöönottoa isommissa yrityksissä.