Muutoskyvykäs yritys: Opas muutosjoustavuuden vahvistamiseksi - Trapp Heli; Haveri Johanna (Turun yliopisto, 2025)
Muutoskyvykäs yritys -kehityshanke vastaa yritysten ja yrittäjien tunnistettuun tarpeeseen parantaa muutosjoustavuuttaan epävakaassa toimintaympäristössä. Olemme rakentaneet hankkeen aikana kokonaisvaltaisen ja systeemiajattelua hyödyntävän kehittämismallin, joka kattaa muutosjoustavuuden vahvistamisen yritystasolta aina verkostoihin ja ekosysteemeihin. Opas soveltuu myös muiden organisaatioiden kuin yritysten muutoskyvykkyyden arviointiin ja kehittämiseen.
Oppaan tavoitteena on auttaa yrityksiä löytämään uusia näkökulmia liiketoiminnan vahvistamiseen. Muutosjoustavuus on kytköksissä myös työhyvinvointiin, sillä kehittämällä esimerkiksi johtamista tai työyhteisön muutosjoustavuutta saadaan myönteisiä vaikutuksia työhyvinvointiin.