Tie Kiinan ja Taiwanin rinnakkaiseloon - Mitä voidaan oppia Venäjän ja Ukrainan välille hahmotellun rauhansopimuksen ehdoista? - Kallio Jyrki; Mattlin Mikael (Ulkopoliittinen instituutti, 2026)
Ukrainan ja Taiwanin kansainvälispoliittisten asemien välillä on selkeitä eroja. Kiinassa saattaa kuitenkin syntyä houkutus ryhtyä pitämään niitä verrannollisina, mikäli Kiinan huolia Yhdysvaltain kasvavasta läsnäolosta sen lähialueilla ei oteta vakavasti. Ukrainaan hahmoteltu rauhansuunnitelma pitää sisällään elementtejä Taiwanin kysymyksen väliaikaisratkaisuun.