Funktion esitysmuotojen yhteyksien aiheuttamat haasteet lukiolaisille - Ylitalo, Jussi-Johannes (My University, 2019)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa perehdytään toisen asteen opiskelijoiden kohtaamiin haasteisiin, joita funktion symbolisen ja graafisen esitysmuotojen väliset yhteydet aiheuttavat. Tutkielmassa paneudutaan kerätyn kirjallisuusaineiston pohjalta havaintoihin opiskelijoiden funktion symbolisen ja graafisen esitysmuotojen yhteyksien puutteista, siirtymäkyvyn haasteista sekä funktion esitysmuotojen lokeroinnista. Tämän jälkeen kartoitetaan näitä haasteita aiheuttavia tekijöitä. Tutkielman lopussa esitetään omaa henkilökohtaista pohdintaa kirjallisuuskatsauksen aiheesta kirjoittajan oman toisen asteen opiskelun sekä opettajakokemuksen pohjalta. Tutkielma on kirjoitettu osana aineenopettajan pätevyyteen johtavia syventäviä opintoja.
Keywords: esitysmuoto, yhteys, siirtymäkyky, funktiokäsite, lokerointi