Lääkärin adherenssin vaikutus nivelreuman hoitotuloksiin - Kuusalo Laura (My University, 2026)
Lääkärit noudattavat hoitosuosituksia vaihtelevasti. Varhaisen nivelreuman remissioon tähtäävää lääkehoitostrategiaa noudatetaan tutkimusten mukaan 60–75-prosenttisesti. Lääkäreiden sitoutuminen remissioon tähtäävään hoitoon vaihtelee myös kliinisissä tutkimuksissa. FIN-REKO- ja NEO-REKO-tutkimuksissa lääkärin hyvä adherenssi lisäsi remission saavuttamisen todennäköisyyttä ja REKO-tutkimuksessa myös työkyvyn säilymistä. Nämä tutkimukset vahvistavat edelleen näkemystä siitä, että nivelreuman hoidossa tulee kaikin keinoin pyrkiä remissioon.