Yhdessä vai ei : Mitä aseksuaalit ajattelevat parisuhteista - Palmu, Vilhelmiina (My University, 2023)
Pro gradu -tutkielmani keskittyy siihen, mitä aseksuaalit ajattelevat parisuhteista ja seurustelusta, sekä millaisia kokemuksia heillä asiaan liittyen on. Yleinen olettamus on, että seksi kuuluu automaattisesti parisuhteisiin ja jos henkilö ei halua seksiä, ei hän ole kiinnostunut parisuhteista. Tämän tutkimuksen tarkoitus on selvittää haluavatko aseksuaalit parisuhteita ja jos haluavat, niin vaikuttaako aseksuaalisuus kumppanin löytämiseen? Näiden lisäksi tarkastelen heteronormatiivisuutta ja parisuhdenormatiivisuutta suhteessa aseksuaaleihin.
Keywords: aseksuaalisuus, parisuhde, lgbtiqa+