Web-sovellusten suorituskykyoptimointi - Suomela, Juho (My University, 2025)
Web-sovellukset ovat tärkeä osa yritysten toimintastrategiaa ja ne mahdollistavat kaikenkokoisten yritysten liiketoiminnan skaalautuvuuden. Web-sovellusten suorituskyky on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa sekä käyttäjien kokemukseen että yritysten liiketoimintaan. Nykypäivänä käyttäjät odottavat yrityksiltä nopeasti latautuvia ja responsiivisia web-sovelluksia. Puutteet web-sovelluksen suorituskyvyssä, kuten pitkät latausajat ja hitaat toiminnot voivat johtaa tyytymättömyyteen ja palveluiden hylkäämiseen. Tässä tutkielmassa selvitetään miten web-sovellusten suorituskykyä voidaan mitata ja optimoida. Tutkielmassa kootaan alan tieteellisestä kirjallisuudesta löydetyt menetelmät ja käsittellään ne kirjallisuuskatsauksen muodossa. Web-sovellusten suorituskyvyn mittaamiselle löydettiin neljä mittaria, jotka mahdollistavat web-sovellusten suorituskyvyn mittaamisen konkreettisilla indekseillä. Web-sovellusten optimointimenetelmät jaettiin viiteen kategoriaan ja jokaisen kategorian yleisimmät menetelmät käsitellään tutkielman kirjallisuuskatsauksessa.
Keywords: verkko-ohjelmointi, suorituskykyoptimointi, JavaScript, web-sovellus