Musiikki-interventiot kivun hoidon osana - Pitkäniemi Anni; Sihvonen Aleksi J; Särkämö Teppo; Soinila Seppo (Finland, 2026)
Kivun hoitoon tarvitaan kustannustehokkaita ja helposti yksilöitäviä lääkkeettömiä menetelmiä. Musiikki on edullinen ja helposti saatavilla oleva hoidon elementti, joka on yksilöitävissä kuntoutuksellisiin tarpeisiin. Musiikin on havaittu tukevan esimerkiksi toimenpiteen jälkeisen, kroonisen tai syöpään liittyvän kivun hoitoa. Musiikin hyödyt perustuvat todennäköisesti useisiin samanaikaisiin mekanismeihin.