D-vitamiini ja tyypin 1 diabetes : Seerumin 25-hydroksi-D-vitamiinipitoisuus ja tyypin 1 diabeteksen riski lapsilla - Mäkinen Marjaana (Suomen Diabetesliitto, 2022)
Seerumin D-vitamiinin on todettu olevan yhteydessä joihinkin autoimmuunisairauksiin. Kirjoittaja havaitsi, että seerumin D-vitamiinitasot olivat DIPPtutkimukseen osallistuneilla lapsilla matalia. Suoraa yhteyttä tyypin 1 diabetekseen ei kuitenkaan löytynyt.