Johdatus matriisilaskentaan - Sauvonsaari, Tiia (My University, 2021)
Tässä matematiikan opettajalinjan Pro gradu -tutkielmassa tutustutaan matriiseihin ja niiden perusominaisuuksiin. Tutkielmaa voidaan käytttää esimerkiksi oppimateriaalina lukion matematiikan kursseilla. Lukijalta odotetaan peruskoulun matematiikan oppimäärän hallintaa. Tutkielmassa esitellään matriisien perusteet sekä niihin liittyvät laskusäännöt. Näiden ymmärtäminen jatkon kannalta on välttämätöntä. Lisäksi tutustutaan kuinka ratkaistaan lineaarinen yhtälöryhmä matriisien avulla ja esitellään vektoreiden ristitulon ja suunnikkaan pinta-alan vastaavuus. Tutkielmaan on koottu havainnollistavia esimerkkejä tukemaan ymmärtämistä.
Keywords: matriisi, matriisilaskenta, vektori, lineaarinen yhtälö, lineaarinen yhtälöryhmä