Suomalaisten lapsiperheiden ylivelkaantuneisuus maksuhäiriömerkintöjen valossa - Hiilamo Aapo; Luotonen Niilo; Hakovirta Mia (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Eläketurvakeskus, Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta, Kelan tutkimus ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta., 2025)
Tutkittua tietoa lapsiperheiden ylivelkaantuneisuudesta ei ole toistaiseksi ollut saatavilla.
Suomessa ylivelkaantuneisuuden mittari on maksuhäiriömerkintä. Artikkelissa selvitetään,
kuinka monessa lapsiperheessä vanhemmilla on maksuhäiriömerkintöjä, kuinka monta
lasta näissä perheissä asuu ja mikä on maksuhäiriömerkintöjen yhteys muihin sosiodemografisiin
tekijöihin, kuten tuloihin ja työttömyyteen.