Fredrik Pacius ja Porthanin perintö: Kantaatti Henrik Gabriel Porthan (1860) - Salmi Hannu (Finland, 2022)
Artikkeli valaisee Fredrik Cygnaeuksen kirjoittamaa ja Fredrik Paciuksen säveltämää kantaattia Henrik Gabriel Porthan, joka sai kantaesityksensä keväällä 1860. Artikkelin tavoitteena on selvittää unohdetun sävellyksen syntyä, sen tulkintaa Porthanista sekä teoksen vastaanoton historiaa.