Hermeneutikko pureutuu oppimisen kulttuurimuutokseen - Teija Koskela (Kansanvalistusseura, 2022)
Ziehe, T. (1991). Uusi nuoriso. Epätavanomaisen oppimisen puolustus. Suomentaneet Raija Sironen & Jussi Tuormaa. Tampere: Vastapaino.
Saksalainen kasvatustieteilijä Thomas Ziehe ohjaa Uusi nuoriso -teoksessaan lukijan uusille poluille, jotka rikkovat tieteen ja traditioiden sovinnaisuuksia.