Raskauden ehkäisy on tarpeen vielä vaihdevuosien lähestyessä - Kero Katja; Niinimäki Maarit; Katainen Riina (Suomen lääkäriliitto, 2025)
• Vaikka hedelmällisyys heikkenee iän myötä, raskaus on mahdollinen menopaussiin asti.
• Vaihdevuosien lähestyessä suunnittelemattomalla raskaudella voi olla ei-toivottuja terveydellisiä ja sosiaalisia vaikutuksia, joten ehkäisyä on syytä käyttää.
• Ehkäisyä yli 40-vuotiaalle suunniteltaessa on huomioitava ikään liittyvät riskitekijät ja ehkäisyvalmisteiden tarjoamat terveyshyödyt.
​​​​​​​• Yhdistelmäehkäisyvalmisteet voivat lieventää vaihdevuosioireita. Progestiinivalmisteet voivat hoitaa ehkäisyn lisäksi vuotohäiriöitä.