Kulttuurintutkimus haastoi kirjallisuudentutkimuksen, mutta kumpi voitti? - Löytty, Olli (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2026)
”Haastaako kulttuurintutkimus kirjallisuustieteen?” kysyi Tampereen yliopiston Suomen kirjallisuuden professori Yrjö Varpio vuonna 2004. Varpion artikkeli ilmestyi Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden professori Leena Kirstinän 60-vuotisjuhlakirjassa Rappauksia. Esseitä kirjallisuudentutkimuksesta. Tyyliltään usein varsin vapaat juhlakirjat ovat hyvä paikka käydä keskustelua oppialan nykytilasta, haastajista ja uusista tuulista.