Lääkkeiden käytön, kustannusten ja vaikutusten havaintotutkimus - Aaltonen Katri; Jyrkkä Johanna; Korhonen Maarit Jaana; Martikainen Jaana (Helsingin yliopisto, 2022)
Määrälliset yhteiskunnalliset lääketutkimukset ovat useimmiten havainnoivia, eli ne tehdään tosielä-män tilanteessa tutkijan vaikuttamatta tutkittaviin ilmiöihin. Tässä luvussa esitellään ensin lääkkei-den kulutukseen, käyttöön, vaikutuksiin ja kustannuksiin liittyvän tutkimuksen tutkimuskysymyk-siä ja sen jälkeen havaintotutkimuksissa yleisesti käytettyjä tutkimusasetelmia.
Yhteiskunnallinen lääketutkimus – ideasta näyttöön